Androids egen funktion att använda tillsammans med Viaplay-appen

Nedan tipsar vi om Androids egen funktion som kan komma väl till pass för föräldrar med Viaplay. Om du nyttjar tjänsten genom en iPhone eller iPad, klicka istället här.

Fästa skärmen
Funktionen ”Fästa skärmen” innebär att du kan låsa Viaplay-appen. Då kommer barnet endast åt Viaplay-appen och dess innehåll. Börja med att starta vår app så att den hamnar under senast använda appar (den fyrkantiga knappen längst ner på din skärm). Gå därefter till Inställningar -> Säkerhet (under Personligt) -> Fästa skärmen (under Avancerat) för att slå på funktionen. Om den inte dyker upp så kontrollera att du har den senaste Androidversionen installerad. Du kan även söka efter ”Fästa skärmen” under Inställningar, eller ”Screen pinning” om du har språket inställt på engelska.

pin_screen_setting_sv

När du slagit på ”Fästa skärmen”, ges du möjligheten att låta ditt barn stanna i Viaplay-appen. Tryck på fyrkanten och dra upp ”fönstret” för Viaplay-appen tills den befinner sig i mitten av skärmen. I nedre delen av appen dyker nu ett häftstift upp – tryck på det. Varje gång du fäster en app, kommer du behöva bekräfta funktionen. Du behöver också bestämma om du vill lägga till en säkerhetskod för att kunna lämna den låsta appen. Tryck på Start för att Fästa skärmen på den valda appen.

När en app är fäst eller låst kan användaren navigera varsomhelst i appen, men inte lämna själva appen. För att lämna låsningsfunktionen, håll in ”Tillbaka-knappen” och ”Översikts-knappen” samtidigt. Efter ett par sekunder kommer din telefon att visa översikten på din skärm där du kan slå av Fästa skärmen-funktionen.

pin_screen_msg_sv_croppad_1