Hastighetsrekommendationer för internetanslutning

Nedan visas rekommendationer för internethastighet när man spelar upp filmer, tv-serier och Live-sport på Viaplay.

3,0 megabit per sekund – rekommenderas för SD-kvalitet
10,0 megabit per sekund – rekommenderas för HD-kvalitet

Innehåll som vi har tillgängliga i HD spelas upp i 720p om internetanslutningen är tillräckligt snabb. Skulle du vara osäker på vilken hastighet din uppkoppling ger så hänvisar vi till Bredbandskollen.se där en mätning kan genomföras direkt.

Går hastigheten ned stundvis så justeras även kvalitén, detta för att undvika att strömmen buffrar. För att undvika detta så gäller det att man har en kontinuerlig nedladdningshastighet som motsvarar rekommendationerna ovan.

På datorer samt Android- och iOS-enheter har du dessutom möjligheten att manuellt justera vilken kvalité som ska användas.

Om du använder en dator så startar du den önskade strömmen och klickar sedan på de fyra punkterna längst ner i det högra hörnet. Välj den kvalité som önskas enligt exemplet på bilden.

videokvalite

Vid användning av en mobil enhet (iOS/Android) börjar vi med att öppna upp Viaplay-appen. Navigera till Inställningar genom att klicka på de tre strecken högst upp till vänster.

Välj sedan Ställ in önskad bildkvalitet enligt exemplet nedan.

android