Hur aktiverar jag barnlåset?

Du kan välja att ställa in en åldersgräns eller enbart blockera köp. Alla köp- och hyrfilmer blockeras dessutom automatiskt om du valt en åldersgräns.

För att aktivera barnlåset loggar du in på vår hemsida viaplay.se. Håll därefter muspekaren över ditt namn uppe i det högra hörnet och välj ”Mitt konto” i menyn som rullar ner. Fortsätt enligt nedan:

1. Klicka på Barnlås i vänsterspalten.
  2. Skapa din kod och ställ in önskat barnlås.
  3. Klicka på Spara. Klart!

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

barnlas spara

Den valda koden måste nu skrivas in när material med en viss åldersgräns spelas upp, och/eller vid beställning av hyr- eller köpfilmer i Store, beroende på vilken inställning du aktiverat.

PIN-koden gäller också köp av Pay-Per-View (exempelvis fighting event). Barnlåset dyker upp på följande enheter: Playstation, Smart TV’s, datorer, chromecast, surfplattor och smartphones. Enheter som Apple TV och Xbox-konsoler har sina egna inställningar för barnlås.

Har du glömt bort din PIN? Ingen fara, välj bara Har du glömt koden? och välj en ny.