Hur ändrar jag undertexter och ljud på Apple TV?

Det finns två metoder att ta till för att få fram önskat text- och ljudspår, beroende på vilken generation av Apple TV du använder. Börja först och främst med att spela upp valfri serie eller film.

Om du har en silvrig fjärrkontroll håller du bara inne mittenknappen (Select) en kort stund, så visas textalternativen samt ljudalternativen uppe i det högra hörnet.

Har du istället en fjärrkontroll som ser ut på detta vis så sveper du med fingret nedåt över touchplattan. Gå därefter ett snäpp åt höger och välj “Subtitles” eller “Audio”. Där kan du slå på önskat text- eller ljudspår.

Vissa serier och filmer har undertexten avstängd som förvalt alternativ, i dessa fall är det bara att välja önskat språk enligt instruktionerna ovan. Ditt val av undertext kommer framöver att sparas så att du inte behöver ändra detta varje gång som du vill använda tjänsten.