Hur tar jag bort filen mspr.hds?

Filen mspr.hds skapas av programmet Microsoft Silverlight när material spelas upp på hemsidan. Filen är en så kallad Legacy fil och används inte längre, men kan störa uppspelningen av DRM-skyddat material. Du fixar detta genom att ta bort filen så att den kan återskapa sig själv vid nästa uppspelning. Beroende på din dator så ligger filen på olika platser, läs mer om hur du går tillväga under rubriken för operativsystemet som du använder.

Windows 8

Håll Windows-knappen på ditt tangentbord nedtryckt och tryck sedan på S för att få upp sökrutan. Du kan även hitta sökfunktionen genom menyn till höger, du får fram den genom att hålla muspekaren stilla under några sekunder i det övre höra hörnet. Skriv in %programdata% i sökrutan och tryck Enter på ditt tangentbord för att öppna sökvägen, du kan även trycka på sökträffen som dyker upp i menyn under sökrutan.

I fönstret med mappar som dyker upp så navigerar du till Microsoft följt av PlayReady. Inne i PlayReady så hittar du filen mspr.hds, för att ta bort filen så markerar du den och trycker på delete. Du kan även högerklicka på filen och välja alternativet Ta bort.

Windows 7

Tryck på startmenyn nere i vänster hörn för att komma till sökrutan, skriv in %programdata% och tryck på Enter för att öppna sökvägen. Du kan även använda snabbkommandot Windows-tangenten + R och skriva in sökvägen i rutan som dyker upp. I fönstret med mappar så navigerar du nu till Microsoft följt av PlayReady. Inne i PlayReady så hittar du filen mspr.hds, för att ta bort filen så markerar du den och trycker på delete. Du kan även högerklicka på filen och välja alternativet Ta bort.

MAC

Tryck snabbkommandot Command + Shift + G för att få upp sökrutan, skriv in /Library och tryck sedan på  för att öppna sökvägen. Om du har en svensk version av operativsystemet så kan du även skriva /Bibliotek istället.

Navigera vidare till mappen Application Support > Microsoft > PlayReady. Inne i PlayReady så hittar du filen mspr.hds, dra filen till papperskorgen eller håll tangenten Control nedtryckt när du klickar på filen och välj alternativet Flytta till papperskorgen.

maclibrary

Windows XP

Tryck snabbkommandot Windows-tangenten + R för att få upp sökrutan eller leta upp alternativet kör via startmenyn. Skriv in %allusersprofile% och klicka på OK för att gå till sökvägen.

Öppna mappen Application Data följt av Microsoft och slutligen PlayReady.Då Application Data är en dold mapp så måste du ha alternativet Visa dolda filer och mappar aktiverat.Syns inte mappen så kan du välja att visa den genom att klicka på Verktyg och välja Mappalternativ i listan, under fliken Visning så bockar du i att du vill Visa dolda filer och mappar och bekräftar ändringen genom att trycka på OK.

Väl inne i PlayReady mappen så hittar du en fil som heter mspr.hds, du tar bort filen genom att markera den och trycka delete på ditt tangentbord. Du kan även högerklicka på filen och välja Ta bort från listan. Observera att du behöver administratörsrättigheter på kontot för att göra detta.