Kan jag ställa in en PIN-kod för hyr- och köpfilmer?

Nu finns möjligheten att ställa in en PIN-kod som aktiveras på alla dina Viaplay-enheter där vi erbjuder Store.

Funktionen hittar du när du är inloggad på vår hemsida. Håll först muspekaren över ditt namn uppe i det högra hörnet. I menyn som rullar ner väljer du Mitt konto och sedan Barnlås. Du kan välja att ställa in en åldersgräns eller enbart spärra köp. Alla köp- och hyrfilmer spärras också om du har valt en åldersgräns. Skapa din fyrsiffriga kod och ställ in önskat barnlås. Koden måste sedan skrivas in i samband med beställningar av hyr- eller köpfilmer i Store.

Om du sedan innan har en åldersgräns inställd så är PIN-koden aktiverad per automatik, oavsett vilken åldersgräns du har valt. PIN-koden är då densamma som du tidigare valde för åldersgränsen.

Vi vet med oss att den yngre publiken gärna envisas med att trycka på alla roliga knappar de kommer över, inte minst på fjärrkontrollen. I och med PIN-koden slipper du oönskade kostnader och vi kan säkerställa att köpen endast genomförs av en vuxen. PIN-koden gäller också köp av Pay-Per-View (exempelvis fighting event).

Har du glömt bort din PIN? Ingen fara, välj bara Har du glömt koden? och välj en ny.