Så kan du se utvalda sportevent i Ultra HD

Vi testar Ultra HD!

I vår sporttablå kommer vi erbjuda två olika strömmar till utvalda event. Den ena strömmen är vår ordinarie sändning som sänds ut i 720p, medans den andra som benämns med ”Ultra HD” sänds i hela 4k.

Ultra HD-sändningen är 9 gånger skarpare än våra vanliga sändningar. Högre upplösning, fler färgnyanser, högre bitrate – sammantaget en helt ny nivå av skärpa.

Viktigt! För att kunna se eventen med extra krispig bild krävs det att du har en Ultra HD TV tillsammans med en Chromecast Ultra. Chromecast Ultra är den enhet där man får bäst resultat från start, vilket är något vi utgår ifrån innan vi tar steget vidare till fler plattformar. Ambitionen är att i framtiden kunna erbjuda Ultra HD på så många enheter som möjligt. Vänligen välj vår ordinarie sändning ur sporttablån om du inte uppfyller nedanstående kriterier.

Krav:

  • Ultra HD TV
  • Chromecast Ultra inställd på 50Hz. Skulle Chromecasten vara inställd på något annat än detta kan det upplevas som att sändningen hackar då videoströmmen skalas om för att passa en annan standard. Läs hur du gör här.
  • Internethastighet 100 Mbps som lägst, samt en nätverkskabel ansluten till Chromecasten.

Efter eventen kommer vi att följa upp och utvärdera sändningarna. Har du sett något av eventen i Ultra HD är du varmt välkommen att höra av dig till oss för att berätta om din upplevelse.

Var den här artikeln till hjälp?
45