Chromecast med Viaplay

Med Chromecast kan du lätt njuta av din favoritunderhållning på Viaplay. Med den kan du streama program till din TV och styra tittandet via din mobil, surfplatta eller dator. Du kan använda Chromecast via mobila Android/Apple-enheter och dator.

I och med att tekniken i Chromecast byggs på internetuppkoppling ska både din andra enhet och Chromecast vara kopplade till samma trådlösa nätverk. Läs mer om hur du använder Viaplay på Chromecast tillsammans med andra enheter.

Mobil & surfplatta

För att komma igång behöver du först ladda ned Google Home- och Viaplay -apparna från App Store eller Google Play Store. Logga in på Google Home -appen och koppla din Chromecast till ditt trådlösa nätverk.

Se till att din mobil/surfplatta också är kopplad till samma nätverk, annars kommer inte Chromecast-ikonen att dyka upp i Viaplay-appen. Logga in på Viaplay och välj det du vill titta på.

När du är inloggad i Viaplay ser du en Chromecast-ikon i högra hörnet där du kan koppla din enhet till Chromecast. Om du ska titta på ett program med undertexter eller på ett annat språk än standard, ska du välja språken innan du kopplar din enhet till Chromecast.

Dator

I dagsläget kan du använda Viaplay på Mac- och Windows -datorer. Fär att kunna titta på Viaplay med din Chromecast rekommenderar vi att du använder Chrome-webbläsare. Den kan du ladda ned från nätet om du inte har den redan installerad på din dator.

Du måste även säkerställa att din Chromecast är kopplad till samma nätverk som din dator, detta gör du i Google Home -appen. Därefter kan du koppla din webbläsare till Chromecast och välja om du vill dela hela skärmen eller bara casta videon du väljer.

Hela skärmen delar du via de tre prickar i hörnet uppe till höger och väljer Cast. Enbart strömmen kan du dela i spelaren på Viaplay via Chromecast-ikonen . Tänk på att välja språket och undertexter innan du kopplar till Chromecast.

Byt talspråk/undertekster

Har du redan kopplat din enhet till Chromecast och vill byta språk eller undertekster ska du först koppla bort din enhet från din Chromecast. Börja spela upp det du vill titta på direkt i din enhet, välj språken och sedan koppla tillbaka till Chromecast. Detta gör du direkt i spelaren via Chromecast-ikonen .

Ser du ingen Chromecast-ikon, läs mer nedan.

Chromecast-ikonen saknas

Om Chromecast-ikonen saknas i appen eller i spelaren, börja med att säkerställa att dina enheter är kopplade till samma nätverk. I vissa fall kan några användare ha två olika versioner på wifi:n där den ena heter ”5G” i slutet. Om du använder denna versionen, se till att båda är kopplade till det.

Om allt ser bra ut med kopplingen rekommenderar vi att stänga ner Viaplay-appen och öppna den på nytt. Fungerar inte det är nästa steg att nollställa din Chromecast genom att hålla i knappen direkt på din Chromecast i ca. 25 sekunder tills du ser en uppdateringsruta på din TV.

På detta sätt nollställs alla internetinställningar samt uppdateras programvaran i din Chromecast. Koppla den till ditt wifi på nytt via Google Home -appen och testa igen.