Airplay på Apple-enheter

Med hjälp av Airplay kan du dela innehåll från din iPhone eller iPad direkt till en Apple TV eller Smart TVs med TV-appen. För att kunna använda Airplay måste du koppla båda dina enheter till samma lokala nätverk. Nätverket kan antingen vara wifi eller bluetooth. Läs mer om hur det funkar på olika enheter nedan.

iPhone & iPad

För att kunna använda Viaplay på din mobil eller surfplatta behöver du se till att ladda ned Viaplay-appen på din enhet via App Store. Logga in på Viaplay och välj vad du vill titta på.

Se till att din mobil eller surfplatta är kopplad till samma wifi-nätverk som din Apple TV alternativt koppla på bluetooth på båda dina enheter. När du är redo att börja titta klickar du på Airplay-ikonen i spelaren och kan enkelt spegla tittandet direkt till din TV.

Dator

För att kunna använda Viaplay med Airplay på din dator behöver du först se till att både datorn och Apple TV:n är kopplade till samma nätverk. Alternativt kan du slå på bluetooth på båda enheterna och Airplay:a på det sättet.

Airplay-ikonen hittar du i menyn längst upp på din skärm. Klicka på ikonen och välj din Apple TV från listan. Du kan också välja koppla på Airplay när du är inne i videospelaren via ikonen.

Apples TV-app

Med hjälp av Apples TV-app kan du använda Airplay även om du inte har en fysisk Apple TV. En del nyare TV-modeller har appen förinstallerad alternativt tillgänglig i app-store. En lista på vilka modeller det omfattar hittar du här.

För att kunna använda Airplay från din Mac, iPhone eller iPad måste din mjukvara har stöd för Airplay 2. Stödet lanserades först till iOS 12.3, läs mer om systemkrav här.

Du använder Airplay i Viaplay-appen som vanligt. Öppna appen och välj vad du vill titta på. Sedan klicka på Airplay-ikonen ,välj din apparat och börja titta!