Apple lanserar TV app

För dig med Apple TV, iPhone och iPad

Apple TV App utvecklas av Apple med syfte att sammanföra flertalet streamingtjänsters katalogutbud och ge en gemensam plattform för användaren att hitta innehåll på. Det kan hända att flera leverantörer erbjuder samma serie eller film samtidigt och du väljer då själv vilken tjänst du vill spela upp titeln från.

Om du inte hittar TV appen i din Apple TV kan du prova att uppdatera den genom att gå följande väg: Inställningar -> Allmänt -> Programuppdatering. För att få fram appen i din iPhone eller iPad behöver du ha den senaste iOS-versionen installerad.

Första gången du väljer att spela upp en titel från Viaplay genom TV Appen får du frågan om du vill dela ”Viewing data” med Apple. Godkänner du det får du Continue Watching för alla Apple devices men inte för plattformar utanför Apples universum. Det innebär att om du fortsätter titta på en serie eller film via exempelvis Android eller webb så känner inte Apple till det och hamnar då i osynk när du nästa gång återupptar tittandet genom TV appen.