Chromecast i webbläsaren

För att komma igång med din Chromecast på din dator så behöver du använda Google Chrome som webbläsare.

När din Chromecast är konfigurerad och uppdaterad, så är du redo att börja använda den. Läs mer på Chromecasts Helpcenter.

Öppna viaplay.se och välj den titel som du vill casta. Om du inte får upp en Chromecast-ikon uppe i högra hörnet, klicka då på de tre prickarna istället och välj ”Cast”.

Efter att ha klickat på ”Casta”, så får du fram en lista med funna enheter. Välj din enhet och anslut till den.

Starta den titeln som du vill se på din dator och klicka på Chromecast-ikonen nere i högra hörnet. När ikonen blir röd så är du redo att få upp materialet från din Chromecast.

Du kan sluta casta genom att enkelt klicka på samma röda Chromecast-ikon. Då fortsätter spelandet av den film, serie eller sportevenemang på din dator.