Filmrättigheter på Viaplay

Hur filmutbudet på Viaplay ser ut beror på tillgängliga rättigheter. Oftast är rättigheter tidsbegränsade vilket betyder att när licenserna löper ut försvinner också filmen från tjänsten.

Generellt kommer filmen först till bio, där efter finns den att köpa som digital eller fysisk version (DVD/Blu-Ray) efter ca. 5 månader. På Viaplay erbjuder vi möjligheten att köpa filmen digitalt, då är filmen tillgänglig på tjänsten så länge du har ditt användarkonto kvar.

Några veckor efter köpversionen har släppts går det även att hyra filmen ifall rättigheterna täcker det. På Viaplay kan du se på en hyrfilm i 48 timmar. Cirka fyra månader senare blir flertalet filmer tillgängliga även som en del av ditt Viaplay-abonnemang.

Viaplay har också speciella överenskommelser med ett antal innehållsleverantörer. Detta innebär att med stor sannolikhet kommer nya filmer från dessa leverantörer även ingå i ditt Viaplay-abonnemang när de är tillgängliga för streamingtjänster. För närvarande har Viaplay sådana filmavtal med Disney, Sony, Nordisk Film och Scanbox.