Hantera kontouppgifter

Du kan enkelt hantera dina användaruppgifter och inställningar själv när du är inloggad på Viaplay.se på en dator, alternativt via en webbläsare på en surfplatta eller i din telefon.

När du är inloggad på hemsidan, håll muspekaren över ditt namn uppe i det högra hörnet och klicka på Mitt konto. Här kan du bland annat ändra lösenord, sätta ett barnlås, ändra betalsätt och mycket annat. Läs mer om hur du gör nedan.

Användarnamn

När du skapar ett konto, väljer du en mailadress som du loggar in med. Vi skickar även viktig info som orderbekräftelse och kvitto till samma adress. Du kan även välja att skapa konto genom Facebook, då blir dina inloggningsuppgifter för Facebook även samma på Viaplay.

Vill du byta användarnamn/epost-adress på kontot, gör du det i fliken Min profil. Du kommer även få ett bekräftelsemail till din gamla adress med information om bytet.

Har du skapat kontot genom Facebook och väljer att byta användarnamn, kan du logga in både med dina Facebook-uppgifter och nya e-postadressen. Om du vill ta bort kopplingen behöver du göra det på Facebook.

Lösenord

Börja med att gå in på Ändra lösenord, ange ditt nuvarande och bekräftar ett nytt. När du byter lösenord, blir dina andra enheter utloggade inom 24 timmar och du kan därför bli ombedd att logga in på nytt inom närmsta dygnet.

Glömt ditt lösenord? Du kan beställa ett ny lösenord här. Fyll i din epost och vänta på ett återställningsmail.

Barnlås/Köplås

För att undvika oönskade köp kan du ställa in ett köplås på alla engångsköp (hyr- och köpfilm samt PPV-event). Koden kommer gälla alla profiler och kan aktiveras via Mitt konto i webbläsaren (klicka på ditt namn i det högra hörnet).

Har du inte profiler än kan du även välja att sätta begränsningen på en viss åldersgräns vilket innebär att du måste mata in koden när något utanför denna gräns ska startas. Även köpta filmer kräver att koden knappas in om du väljer en av åldersgränserna. Med profiler kan du sätta åldergräns på specifika profiler, läs mer här.

Har du glömt koden? Klicka här för att nollställa koden.

Betalsätt

Välj Ändra betalsätt från menyn för att uppdatera dina betaluppgifter. Du kan välja mellan Klarna direkt eller manuell kortbetalning. Väljer du Klarna, följ instruktioner i flödet.

Väljer du Betalkort ska du fylla i alla fälten och bekräfta.

Varför ett kort inte accepteras kan bero på följande orsaker:

• Kortet är inte ett Visa eller Mastercard.
  • Kortet är inte utfärdat av en svensk bank.
  • Om du försöker genomföra beställningen från en mobil plattform, prova att istället använda en dator. Om du redan använder en dator, prova i en annan webbläsare.
  • För Visa-kort behöver ”Verified by Visa” vara aktiverat alternativt ”Mastercard Secure Code” för kort från Mastercard. Kontakta din bank eller undersök på egen hand i internetbanken vid osäkerhet kring detta.
  • Kortet har en spärr som inte tillåter internetköp, kontakta banken/utfärdaren för att häva spärren – alternativt gör det på egen hand genom din internetbank.
  • Det saknas/finns för lite pengar på kortet. Även vid start av en provperiod krävs det att minst 1 kr finns på kortet. Summan reserveras och återbetalas sedan i samband med att vi kontrollerar kortets giltighet.

Bankkort från Nordea är automatiskt stängda för vissa internetköp och därför behöver du vid beställningen gå in på internetbanken, alternativt Nordeas bankapp, för att där öppna kortet för internetköp i 60 minuter. Läs om hur du gör här.

Byt paket

För att byta paket, välj Hantera paket i menyn. Där har du möjlighet att avsluta ditt nuvarande paket eller byta till något annat. Väljer du att uppgradera paketet, kommer ändringarna ske omedelbart och du kommer även få en återbetalning på kvarstående dagar av ditt tidigare paket. Väljer du byta till ett mindre paket, kommer bytet ske vid nästa betalning.

Betalar du via iTunes, måste ändringarna göras via dem. Du måste säga upp ditt paket innan du kan starta ett nytt. Läs mer om hur du avslutar prenumerationen via iTunes här

Tele 2-kund? För att byta paket måste du meddela dem om bytet. Läs mer om hur du gör ändringar i ditt paket här.

Köphistorik

Under Köphistorik hittar du alla kvitton på dina köp, både för ditt abonnemang och dina engångsköp så som hyr- och köpfilm samt PPV-event. Dessa kan även laddas ned som PDF-filer.

Mailutskick

Min profil har du möjlighet att välja om du vill motta mail från oss. Väljer du att inte godkänna utskick, då kommer vi inte skicka bl.a. nyhetsbrev eller personliga erbjudanden. OBS! Alla kunder kommer få obligatoriska mail om t.ex. ändringar i tjänsten eller i våra allmänna villkor.

Byt betaldag

Du kan byta din betaldag på: account.viaplay.se/changedate

Du kan endast byta betaldag till dagens datum, t.ex. vill du flytta debiteringsdatum till den 25:e varje månad, måste du göra bytet på den 25:e. Vad som händer då är att vi avslutar ditt nuvarande abonnemang och aktiverar ett nytt abonnemang.

Då kommer du bli debiterat för kommande månaden och även få en automatisk återbetalning på dina kvarstående dagar av ditt tidigare betalda period.