För mer information om prisåterställningen av Viaplay sport & Viaplay total, klicka här.

Behöver du hjälp?

Sök bland våra frågor och svar om Viaplay!

Hastighetsrekommendationer för internetanslutning

Nedan visas rekommendationer för internethastighet när man spelar upp filmer, tv-serier och Live-sport på Viaplay.

• 3,0 megabit per sekund – rekommenderas för SD-kvalitet
  • 10,0 megabit per sekund – rekommenderas för HD-kvalitet

Innehåll som vi har tillgängliga i HD spelas upp i 720p om internetanslutningen är tillräckligt snabb. Skulle du vara osäker på vilken hastighet din uppkoppling ger så hänvisar vi till Bredbandskollen.se där en mätning kan genomföras direkt.

Går hastigheten ned stundvis så justeras även kvalitén, detta för att undvika att strömmen buffrar. För att undvika detta så gäller det att man har en kontinuerlig nedladdningshastighet som motsvarar rekommendationerna ovan.

Ställ in kvalité på datoren

Starta den önskade strömmen och klicka sedan på de fyra punkterna längst ner i det högra hörnet. Välj den kvalité som önskas enligt exemplet på bilden.

Ställ in kvalitén på mobil eller surfplatta

Öppna Viaplay-appen på din mobil eller surfplatta. Har du ingen app kan du ladda ner den i App Store eller Google Play Store.

Öppna inställningar i din profil eller meny-fliken. Där hittar du video-inställningar och kan välja streamingkvalitén i förhand. Lägre kvalité använder mindre data. Lär mer här.

Observera att kvalitén enbart kan justeras på datorer och mobila enheter.