Hur mäter jag internethastigheten genom mitt Playstation?

För att mäta hur snabb internetuppkopplingen är i ditt Playstation så att du är säker på att du uppfyller våra hastighetsrekommendationer kan du använda dig av det inbyggda nätverkstestet. 3,0 megabit per sekund rekommenderas för SD-kvalitet och 10,0 megabit per sekund rekommenderas för HD-kvalitet.

1. Gå till Inställningar i menyn.
  2. Klicka sedan in under Nätverk och välj därefter alternativet Testa Internet-anslutning.
  3. Vänta några minuter tills testet är färdigt och jämför resultatet med rekommendationerna ovan.

Notera att testet inte mäter så kallad ”packet loss”, vilket är korta avbrott i anslutningen, utan endast visar ett medelvärde av hastigheten över en längre tid. Om du upplever att kvaliteten ändrar sig eller att videon buffrar mycket trots att du uppnår våra rekommendationer så beror det oftast på dessa avbrott som gör att hastigheten stundvis går ner markant.

Detta uppstår oftast om du använder ett trådlöst nätverk så om möjligheten finns rekommenderar vi att vi alltid att du använder en kabel istället, du kan även läsa följande artikel om hur du kan den trådlösa anslutningen stabilare: Hur säkerställer jag att mitt trådlösa nätverk är så stabilt som möjligt? Du kan även kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp med att undersöka din anslutning.