Det står att jag behöver logga in med en kod. Hur gör jag?

För användning av Viaplay genom Xbox, Playstation, Apple TV, Smart TV och Android TV loggar du in med en kod. Detta för att du ska slippa knappa in dina användaruppgifter bokstav för bokstav med fjärrkontroll/speldosa via tangentbordet på TV’n.

Så här gör du:

1. Klicka på Logga In-knappen i din enhet.
  2. En ruta dyker upp som ber dig besöka webbsidan viaplay.se/activate genom en mobil, surfplatta eller dator. När du är inne på viaplay.se/activate, klicka på rutan ”Hämta kod”.
  3. Koden som nu dyker upp på din TV anger du i de tomma rutorna på viaplay.se/activate.
  4. Nu dyker ett inloggningsfönster upp i din mobil, surfplatta eller dator. Mata in din e-postadress och lösenord så kommer du loggas in automatiskt på din Smart TV, spelkonsol eller Apple TV. När du väl loggat in en gång sparas uppgifterna i din enhet.

Nedan bild visar hur det ser ut när man besöker webbsidan viaplay.se/activate. Här anger man koden som visas i TV-rutan och klickar på Logga in.

fyll i kod logga in