Behöver du hjälp?

Sök bland våra frågor och svar om Viaplay!

Du kan också leta bland Vanliga frågor & svar nedan.

Inställningar i iPhone/iPad att använda tillsammans med Viaplay-appen

I denna artikel har vi listat några behändiga funktioner som kan komma väl till pass för föräldrar med Viaplay. Guiderna riktar sig till dig som nyttjar tjänsten genom en iPhone eller iPad. För Android klicka här.

Guidad åtkomst
Guidad åtkomst gör att du kan låsa en app eller aktivitet. Då kommer barnen endast åt det innehåll du väljer. Gå till Inställningar -> allmänt -> hjälpmedel -> guidad åtkomst. Dra den vita knappen åt höger för att aktivera (knappen lyser grönt när den är aktiverad). Välj sedan Ställ in lösenkod. Ange ett fyrsiffrigt lösenord och verifiera det. Öppna sedan Viaplay-appen och trippelklicka på hemknappen för att aktivera. Nu kan du ställa in vilka funktioner eller områden som ska vara tillgängliga i appen. för att komma ur läget, trippelklicka igen och ange lösen. OBS! Skriv upp lösenordet så att du inte glömmer det! Enda sättet att ta sig från applikationen är via lösenordet! Guidad åtkomst kommer ihåg dina inställningar till nästa gång, vilket gör att du kan anpassa olika mobiler eller surfplattor till barn med olika åldrar.

IMG_0092

Tryck
Har du småbarn som ofta trycker på skärmen och kommer bort från det de egentligen ska titta på? Då kan du låsa tryckfunktionen på Tryck i guidad åtkomst. Då går de inte att göra någonting på skärmen förutom att titta på den vy du valt. Så starta en film eller ett serie-avsnitt, klicka 3 gånger på hemknappen och starta Guidad åtkomst. Då är det omöjligt att göra något annat än att titta på det du valt.

Rita cirklar kring områden du vill avaktivera
Du kan också välja att markera det område på skärmen som du inte vill att ditt barn ska trycka på genom att ringa in det, exempelvis menyn i Viaplay-appen.

Tidsbegränsning
Du kan också ställa in en tidsbegränsning, om du vill att ditt barn ska titta på Viaplay i exempelvis 20 minuter innan maten är klar. Det går att lägga till ett alarm eller en ringsignal som spelas upp när tiden är ute. Då låser sig hela appen och ditt barn kan inte titta mer.

Maskinvaruknappar
Du kan också välja Maskinvaruknappar för att bestämma vilka knappar ditt barn inte ska komma åt: Tangentbord, liggande eller stående vy, volymknappar osv.’

 

Var den här artikeln till hjälp? 11
Kontakta oss