Multitaska med Viaplay

I de nyare iPad-versionerna med iOS 9 och senare finns möjligheten att minimera videofönstret för att kunna multitaska, både när du navigerar i Viaplay-appen och utanför. Om du exempelvis vill skicka iväg ett mail eller ett meddelande så behöver du inte längre pausa underhållningen, utan du kan fortsätta med videouppspelningen med hjälp av den här funktionen.

Vill du inte fortsätta med tittandet när du gått ur appen kan du självklart stänga av funktionen. Vid avstängning blir funktionen inaktiv i samtliga appar som stödjer bild-i-bild, men du kan enkelt slå på alternativet igen när helst du önskar. Såhär går du tillväga för att koppla från multitasking:

1. Gå till hemskärmen och välj Inställningar
  2. Välj Allmänt
  3. Välj Multitasking
  4. Skifta ihållande uppspelning från på till av

Vill du starta bild-i-bild när du navigerar i appen så trycker du på symbolen nere i det högra hörnet.

PiP

Om du gått ur appen och har multitasking påslaget kan du gå tillbaka in i appen och fortsätta tittandet där (1). Du kan även pausa (2) och stänga av uppspelningen (3).

PiP 3