Behöver du hjälp?

Sök bland våra frågor och svar om Viaplay!

Profiler på Viaplay

Med profiler har du möjlighet att ha din egen aktivitetslista som inte krockar med andra tittare, spara dina egna favoriter utan att påverkas av andra i hushållet, säkerställa att barnen kommer bara åt passande titlar för sin ålder. Inte nog med det, nu kan du även krydda utseendet med roliga profilbilder!

Vad händer när profiler släpps?

Ditt nuvarande konto kommer få sin allra första profil. Inget att oroa sig över! Detta kommer göra det enklare för dig att ha din egen Fortsätt titta lista och inte blanda ihop tittandet med andra användare. Vill du skapa flera profiler, klicka på din egen profil och lägg till en ny. Du kan även välja din egen avatar-bild för att gör dem mer personliga.

Hur skapar jag flera profiler?

Klicka på ditt eget namn när du är inloggad på Viaplay. Där kan du hantera dina nuvarande profiler och lägga till nya. På andra enheter kan du gå in på Menyn med att klicka på de tre strecken som finns upp till vänstra hörnet eller Profil-knappen nere till höger. Du kan hantera profiler på alla enheter förutom Apple TV, där du endast kan byta mellan profilerna. Skapar du en ny profil på t.ex. din mobil, kommer den dyka upp på Apple TV:n.

Hur många profiler kan jag skapa?

Du kan ha upp till 6 profiler.

Hur många strömmar kan jag ha samtidigt?

Du kan streama med 2 enheter samtidigt. Med mobila enheter kan du även ladda ner en hel del material. Läs mer om offline här.

Begränsa tittandet på profiler

Filtrera bort innehåll som är opassande för de yngsta genom att skapa en barnprofil. Efter att ha skapat en barnprofil kan du välja att visa bara innehållet riktad mot barn under 7 år. Väljer du att inte bocka i det alternativet, kommer den profilen ha tillgång till allt i Barn-sektionen (upp till ca. 12 år).

För lite äldre barn kan du skapa en vanlig profil och välja att bara visa innehåll passande för ungdomar upp till 15 år. För att begränsa köp, läs nedan.

Begränsa köp på profiler

Undvik överraskningar och ställ in ett köplås på alla engångsköp (hyr- och köpfilm samt PPV-event). Koden kommer gälla alla profiler och kan aktiveras via Mitt konto i webbläsaren (klicka på ditt namn i hörnet till höger). Har du haft ett barnlås aktiverat sedan innan profiler kom, gäller även denna kod för köp efter att profiler finns på ditt konto.

Var den här artikeln till hjälp? 37
Kontakta oss