Styr Viaplay med Google Home

Google Home och Google Mini är nu lanserade i Sverige och det betyder att du kan styra Viaplay med enkla röstkommandon på svenska. Genom att koppla din Google Home eller Google Mini till din Chromecast i Google Home appen, kan du börja titta på Viaplay utan att behöva bläddra igenom hela tjänsten för att hitta just den titeln du vill se på. Du kan sluta leta efter fjärrkontrollen mellan soffkuddarna och casta filmer och tv-serier direkt till din tv med simpla röstinstruktioner istället. Läs mer om hur den funkar nedan.

Vad är Google Home/Google Mini?
Google Home är den första smarta högtalaren någonsin att kunna hantera röstinstruktioner på danska, norska och svenska och Viaplay är kompatibel med Google Home redan vid lansering.

Vad behöver jag för att kunna använda röstkommandon med Viaplay?
Du behöver en Google Home eller Google Mini smart högtalare, en Android/iOS mobilenhet med Google Home -appen och en Chromecast alternativt en Android TV med en inbyggd Chromecast.

Hur kommer jag igång med Google Home?
Börja med att ladda ner Google Home -appen. Anslut din Google Home/Google Mini och Chromecast till samma wifi-nätverk som din mobil/surfplatta genom appen. Då enheterna och funktionerna är baserade på att funka genom samma nätverk, är detta ett nödvändigt steg.

Mer om hur du aktiverar Google Home med Viaplay samt vilka röstkommandon du kan använda hittar du här.