Vad kan vi hjälpa till med?

Du kan också leta bland Vanliga frågor & svar nedan.

UHD-sändningar på Viaplay

Du kan fortsätta följa vissa sportsändningar i UHD även kommande säsongen. Du hittar dessa sändningar i vår sporttablå markerat med ”UHD”. I dagsläge kan du följa Ultra HD-sändningar på vissa enheter, läs mer om vilken utrustning du behöver nedan.

Vad behövs för att streama i Ultra HD?
  • Ultra HD TV
  • Internetanslutning på minst 25 Mbps (vi rekommenderar 100 Mbps)
  • Någon av följande enheter:
    ¤ Apple TV 4K
    ¤ Chromecast Ultra. Ansluten med nätverkskabel samt inställd på 50Hz. Läs hur du gör här.
    ¤ Microsoft Edge browser. För att streama i 4K krävs en HDMI-anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 eller en inbyggd skärm som kan visa innehåll i 4K samt  7:e generationens Intel Core-processor.

Ambitionen är att i framtiden kunna erbjuda Ultra HD 4K på så många enheter som möjligt. Vid förändringar eller nytillskott kommer vi uppdatera denna sida.

Vilket sportinnehåll kan jag se i Ultra HD?

I vår tablå erbjuder vi två olika strömmar till utvalda event. Den ena strömmen är vår ordinarie sändning som sänds ut i 720p, medans den andra som benämns med ”Ultra HD” sänds i Ultra HD 4K.

Vi erbjuder utvalda event från följande sporter:

• Formula 1
  • Champions League
  • Premier League

Utbudet beror på vilka sändningar finns tillgängliga för Ultra HD samt utrustning på arenan.